Informatiepagina Zuidelijk RadioAmateur Treffen: Het 1e Z.R.T. 2008

Z.R.T.

Geen evenementen

Hoofdmenu

· Home
· ZRT Fotopagina
· 6e ZRT Youtube
· 3e ZRT Verslag PA1ZP
· 3e ZRT verslag PA0FMY
· Waarom het 1e Z.R.T.
· Naar de Camping
· Youtube Gemert-Bakel
· Ik zoek Contact

Online

Gasten: 1, Leden: 0 ...

Max. gelijk online: 26
(Leden: 0, Gasten: 26) op 26 aug : 2015 : 11 :35

Leden: 2
Nieuwste lid: pe1say

Welkom

Inlognaam:

Wachtwoord:[ ]

Het 1e Z.R.T. 2008

pe1say, zondag 14 september 2008 - 19:58:50

Waarom het ZRT

Wegens het uitvallen van het radiokamp te Arcen en omdat Odoorn voor bewoners van zuidelijk Nederland niet bepaald naast de deur ligt, zeker tijdens de drukke Pinkster-files, was er behoefte aan een kamp wat dichterbij. Nico PE1KQP en Michel PE1SAY gingen op zoek naar een geschikt terrein en kwamen uit bij Stichting-Vrije-Recreatie-Camping De Kastanjes te Elzendorp.Voorbereidingen:Reeds lang van te voren zijn er afspraken gemaakt met de campingeigenaar en op verzoek is de camping uitgebreid door een maïsveld om te ploegen en er gras in te zaaien. Het zonnige vroege voorjaarsweer met zo nu en dan een bui zorgde er voor dat er inderdaad met de pinksterdagen op gras gekampeerd kon worden. De elektriciteitsvoorziening werd door de zendamateurs zelf opgeknapt zodat iedereen voldoende vermogen ter beschikking heeft om de ruim 20 bezette kampeerplaatsen de diverse radiosets tot leven te wekken.Verslag:Vrijdagavond werd het kamp officieel geopend door Nico PE1KQP. Na de opening werden de diverse activiteiten zoals vossenjachten en GPS-lopen uitgelegd en besproken. Echter door het te warme weer zijn niet alle activiteiten uitgevoerd of slechts in afgeslankte vorm. Slechts twee fanatieke vossenjagers meldden zich aan voor de twee meterjacht op zaterdag. Zaterdagavond toen het wat koeler werd is de 80 meterjacht gelopen. Frans PA0FMY zorgde voor drie krachtige ARDF zenders en had een doos met 11 ontvangers meegenomen. Op de vossenjacht frequentie was wel wat CW en RTTY te horen maar de zenders kwamen er goed bovenuit. Daarna is er volop gebarbecued in de gemeenschappelijke tent en was er onderlinge QSO. Pinksterzondag viel samen met moederdag. Dit werd gevierd met een gemeenschappelijk ontbijt waarbij de champagne niet ontbrak. De geplande 80 meterjacht van de middag is wegens de hitte verschoven naar de late avond waardoor de 2 meter avondvossenjacht is komen te vervallen. Vooraf werd er eerst nog gezamenlijk gegeten waarbij Frans het diner omzette in een diner-dansant door het verzorgen van een kort lesje linedance tussen de aardappels en het toetje.
Jammer dat bij de 80-jacht één zender het opgaf doordat een oscillatormodule van de kwartsklok los raakte van de print door een slechte IC-voet. Echter de twee vossen zorgden voor een leuke niet al te lange wandeling. Naast de geplande activiteiten was er ook volop ruimte voor eigen experimenten. Zo werd er geëxperimenteerd met meerdere HF antennes in fase gevoed, met repeaters en met transponders.

Het programma zag er als volgt uit:

Op vrijdag:

Aankomst en kennismaking.

Met ’s-Avonds de Opening.
Tijdens de opening zullen Wim en Wilma (PD2WAM/PD2WLM) de uitleg geven over een Geo-cache, deze kan dan gedurende het hele ZRT gelopen kan worden. Voor de mensen zonder een GPS hebben Wim en Wilma 1 GPS te leen.

Op zaterdag:

10:00 De uitleg van het bouwproject door Nico PE1KQP.

13:00 Een 2 meter Spoetnik jacht door Wim en Wilma.

19:00 Een 80 Meter (spoetnik?) Jacht door Maarten PG1N en Michel PE1SAY.

Op zondag:

9:30 Gezamenlijk ontbijt

13:00 Een 80 meter vossenjacht door Frans PA0FMY.

19:00 Een 2 meter vossenjacht door Nico PE1KQP.

Op maandag:

Er is ruimte voor een eventuele jacht, suggesties zijn welkom.

14:00 Sluiting van het 1e Zuidelijke Radioamateur Treffen.

----------------------------------------------------

Een leuke bijkomstigheid was dat op dezelfde camping ook het 43ste danskamp neerstreek van de Nederlandse Volksdansstichting. Deze stichting houdt zich voornamelijk bezig met Engelse Contradans en Amerikaanse Squaredans. Omdat er een aantal squaredansers onder de zendamateurs
waren was het voor hen natuurlijk dubbel genieten. Andersom hebben ook een aantal kinderen van de dansers meegedaan met de spontaan georganiseerde rattenjacht van Wim PD2WAM en Wilma PD2WLM. Een aantal activiteiten zijn op deze manier dus uitgewisseld. Opvallend was dat iedereen bij vertrek behalve gedag te zeggen ook volgend jaar weer terug wenste te komen. Een teken dat het eerste
ZRT-kamp een schot in de roos is geweest.


Met kampeermiddel aanwezig op het 1e ZRT waren :

Nico PE1KQP uit GEMERT
Stefan PE1SBM uit Horst
Victor PE1NWC uit Venlo
Frans PA0FMY uit Vlijmen
Fred PA4YBRuit Bussum
Jos PA1ZP & QRP Geert PD????? uit Oss
Peter PA3EQN & Jacintha uit Vorden
Emmie PA1EM & QRP Desiree uit Zaandam
Paul PA3FWE & Madeleine uit Schaijk
Chris PD1AMY & Johanna uit Nieuwegein
Ron PA3MOL & Cora PA2COR uit Eindhoven
Geraldo PA3FNR uit HELMOND
Hans PA3ATW& Jaqulien uit 'S-GRAVENHAGE
Henk PA3Z & Ineke PA3FTX uit Steenwijk
Jan PA0MW & XYL Riet uit Hilversum
Wim PD2WAM & Wilma PD2WLM uit OSS
Hans PD4HN & XYL Elly uit Hoek van Holland
Nico PE1KQP uit GEMERT
Maarten PG1N & Jolanda PD2JO & QRP Iris uit Deil
Michel PE1SAY, XYL, Marielle& QRP Samantha uit Boxtel

En verder natuurlijk nog een hele hoop bezoekers welke we niet allemaal genoteerd hebben.
Opbouwtijd: 0.6710 sec, 0.0346 daarvan voor queries.